Vegucation Roadshow: Hotelschool SIMA Aarschot

wrapper2

wrapper

Vegucation Roadshow: Hotelschool SIMA Aarschot

Op maandag 20 februari hield onze Vegucation Roadshow halt bij de hotelschool SIMA te Aarschot, waar Ann Veeckman jonge koks leerde kennismaken met de plantaardige keuken. De bedoeling was dat de leerlingen de veggie wereld leerden ontdekken, omdat ze als toekomstige kok meer en meer in contact zullen komen met de vegetarische of veganistische keuken. Uit cijfers van iVOX blijkt dat ¾ van de restaurantgangers graag een veganistisch gerecht op de kaart wil zien.

De 20 studenten en hun 2 leerkrachten stonden nieuwsgierig te wachten tot Ann van start ging met haar kookworkshop. Eerst gaf ze heel wat uitleg over de verschillende ingrediënten waarmee er gekookt zal worden. De plantaardige wereld was bij de leerlingen nog niet zo gekend, maar vol enthousiasme begonnen ze aan de workshop.

Ze maakten kennis met Edelgistvlokken, een typische smaakmaker in de veganistische keuken. Het wordt vaak gebruikt als kaasvervanger, vanwege zijn smaak. Vervolgens was tofu aan de beurt, een traditioneel Aziatisch eiwitrijk product. Bij het pastagerecht moest een sausje van cashewnoten gemaakt worden, hierbij was het de bedoeling dat de leerlingen deze zo fijn mogelijk maalden tot een smeuïge puree. Daarmee konden ze dan een sausje maken voor bij de pasta.
Het aperitiefje: Een toastje van Pizzahummus met geroosterde uitjes en een** samosa** met spicy veganaise. Vervolgens het hoofdgerecht, bestaande uit: Harir, een Marokaans maaltijdsoep met rode linzen en kikkererwten, een pasta met romige cashew/brocoli-saus, nasi Goreng met een tofuscrambleen een** hartige strudel met Veggiegehakt**.

Natuurlijk hoort er bij elk menu ook een overheerlijke afsluiter. Het Dessert: Een heerlijke chocolade-frambozenmuffin met rode bonen. In het beslag waren zelfs stiekem rode bonen verwerkt, wat zorgde voor een aangename textuur van de muffin zonder dat je de bonen kon proeven. De leerlingen waren er weg van. Aan het einde van de workshop reageerden de leerlingen heel positief, ze hadden heel wat nieuwe smaken en zaken ontdekt. Meer dan de helft zou graag nog eens zo’n workshop veganistisch koken bijwonen. Daarnaast hadden ze niet verwacht dat de veganistische keuken zo lekker kunnen zijn.

Bij deze willen wij ook de leerkracht Andrei Amariei van SIMA Aarschot en zijn leerlingen bedanken voor hun ijverig werk en geslaagde creaties.

Vegucation Roadshow krijgt de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

27/02/2018